Ak máte radi zaujímavé sladkosti, vyskúšajte aj tento rebarborový nákyp. Mám ho od svojej kamošky Kvetky a je to ich tradičný rodinný dezert. Je sa pekne z formy lyžičkou, pridáva sa doň rebarborový džem.
500 g rebarbory, 4 PL cukru z kokosových kvetov (alebo vanilkového cukru), 100 g hladkej špaldovej múky, 1 PL prášku do pečiva, 1 ČL cejlónskej škorice, 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry z biocitróna, 4 vajcia, 100 ml kyslej smotany, 100 ml smotany na šľahanie, zmäknuté maslo a cukor na vysypanie formy Rebarborový nákyp. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková Rebarborový nákyp. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková
Sladká radosť: Delikátny rebarborový nákyp
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup