fbpx
Domov Koláče a zákusky Plná čokolády: Medová roláda s parížskou šľahačkou

Plná čokolády: Medová roláda s parížskou šľahačkou

Autorka Jana Štrbková
medová roláda s parížskou šľahačkou

Medové cesto a vo vnútri pravá parížska šľahačka s kopou čokolády. To je medová roláda s parížskou šľahačkou. Je ľahučká ako obláčik, nadýchaná a veľmi, veľmi chutná. A ešte aj jednoduchá na prípravu.

medová roláda s parížskou šľahačkou

Plná čokolády: Medová roláda s parížskou šľahačkou

Medové cesto a vo vnútri pravá parížska šľahačka s kopou čokolády. To je medová roláda s parížskou šľahačkou. Je ľahučká ako obláčik, nadýchaná a veľmi, veľmi chutná. A ešte aj jednoduchá na prípravu. Koláče a zákusky medová roláda, parížska šľahačka, medová roláda s parížskou šľahačkou, roláda, piškótová roláda European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 plech Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.3/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

4 vajíčka, 250 g slnečnicového medu z včelnice Medové motúzy, 1 lyžička sódy bikarbóny, 150 g hladkej múky
Na plnku: 50m ml smotany na sľahanie aspoň 33%, 200 g 70 % čokolády, 1 vanilkový cukor
Na posypanie: práškový cukor

medová roláda s parížskou šľahačkou recept

Medová roláda s parížskou šľahačkou. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku. Čokoládu rozpúšťame vo vodnom kúpeli.
  2. Do hrnca nalejeme vodu a nad paru, tak, aby sa dno misky nedotýkalo vriacej vody, položíme teplovzdornú misku.
  3. Rozlámeme do nej čokoládu a necháme rozpustiť.
  4. Prilejeme smotanu a za stáleho miešania zahrievame, musí byť horúca.
  5. Potom odstavíme z kúpeľa, necháme vychladnúť a zakryjeme potravinovou fóliou. Odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín.
  6. Na druhý deň do šľahača preložíme čokoládovú smotanu, prisypeme vanilkový cukor a dotuha vyšľaháme.
  7. Pripravíme si korpus. 
  8. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s medom na krémovú svetlú zmes. 
  9. Múku preosejeme a premiešame so sódou bikarbónou. 
  10. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.  Po častiach striedavo pridávame do žĺtkovej masy vyšľahaný sneh a preosiatu múku. Premiešavame metličkou na sneh ale len zľahka. Roláda tak bude obzvlášť nadýchaná.
  11. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie navrstvíme medové cesto a rovnomerne rozotrieme. 
  12. Pečieme asi 10 až 12 minút. Ale 10 minút by malo byť  tak akurát.
  13. Na stôl si pripravíme kuchynskú utierku a posypeme ju práškovým cukrom. Upečenú roládu preklopíme na utierku, tak aby bol papier na vrchu. Trochu ho pokvapkáme studenou vodou a opatrne stiahneme.  
  14. Roládu hneď aj s utierkou zvinieme a necháme vychladnúť.
  15. Vychladnutú roládu rozvinieme, natrieme parížskou šľahačkou. Zvinieme a necháme ešte hodinku tuhnúť v chladničke.
  16. Posypeme práškovým cukrom a nakrájame na asi 1,5 centimetrové rezy.

Tip Medových motúzov

Roláda s parížskou šľahačkou je najchutnejšia v deň, kedy sa pripraví.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1