fbpx
Domov Tekvicové recepty Tekvica so šošovicou a korma pastou

Tekvica so šošovicou a korma pastou

Autorka Jana Štrbková
Pečená tekvica so šošovicou je vynikajúce vegetariánske jedlo.

Pečená tekvica so šošovicou a domácou korma pastou chutí úžasne. Korma pasta je plná vynikajúcich korenín, ktoré tomuto skvelému vegetariánskemu jedlu dodajú nádych indickej kuchyne. Je to jedlo, ktoré zahreje a zároveň vynikajúco povzbudí zmysly.

Pečená tekvica so šošovicou a korma pastou je vynikajúci recept, ktorý sa hodí do sychravého počasia. Povzdbudzuje metabolizmus, imunitu aj zlepšuje náladu.

Jana Štrbková

ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU… DO DOMÁCEHO VARENIA.

Korma pasta je moja obľúbená indická zmes menej pálivého kari. Je veľmi chutná a na jeseň vynikajúco zahrieva celé telo. Používa sa najmä k príprave mäsových jedál, no v tejto vegetariáneskej kombinácii so šošovicou a tekvicou je neodolateľná!


Pečená tekvica so šošovicou je vynikajúce vegetariánske jedlo.

Pečená tekvica so šošovicou a korma pastou

Vynikajúce vegetariánske jedlo, to je moja pečená tekvica so šošovicou a domácou korma pastou. Tekvicové recepty Tekvica so šošovicou a korma pastou Indická kuchyňa
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 tekvicu hokkaido, olivový olej, korenie garam masala, soľ, 30 g oravskej slaniny, semienka černušky siatej (čierna rasca)
Na domácu majonézu:
1 vajíčko, asi 60 ml olivového oleja, soľ, 1 lyžička dijonskej horčice, 1/2 lyžičky kurkumy, 1 veľký prelisovaný strúčik cesnaku, trochu citrónovej šťavy, med podľa chuti

Postup

  1. Nakrájanú tekvicu hokkaido dáme na plech, pokvapkáme olejom, posypeme soľou a korením garam masala a pri 200 ˚C pečieme asi 20 - 30 minút.
  2. Medzitým si pripravíme domácu majonézu. Do vysokej nádoby dáme olej, vajce, cesnak, soľ, kurkumu, horčicu, med aj citrónovú šťavu. Vložíme ponorný mixér a bez pohybu mixujeme asi 1 minútu, kým nie je zmes krémová. Potom môžeme mixérom pohybovať hore aj dolu.
  3. Oravskú slaninu nakrájame na malé kúsky, opražíme.
  4. Na tanier naaranžujeme tekvicu a posypeme opraženou slaninkou.
  5. Do misky nalejeme domácu majonézu a posypeme semienkymi černušky siatej.

Tip Medových motúzov

Namiesto semienok černušky siatej môžeme použiť sezamové semienka.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1