Toto je moja detská láska, ktorá pretrvala. Buchty na pare. Pripravujem ich však v špeciálnej veľkosti. A tak mi na obed stačí vždy jediná kysnutá maxibuchta so slivkami. No a keďže som labužníčka, plním ich aj marcipánom a mandľami. Veľká dobrota.
1 kocku čerstvého droždia, 400 ml mlieka, 2 lyžice kryštálového cukru, 120 g zmäknutého masla, 4 vajíčka, 250 g jemne strúhaného tvrdého tvarohu, 1 kg polohrubej múky, štipku soli Na plnku: 750 g sliviek, pokrájaných na štvrtky, 100 g marcipánu, 3 lyžice mandľových lupienkov Na podávanie: 100 g masla, 200 g strúhanky z tvrdého neslaného bieleho pečiva, 50 g práškového cukru Knedle môžeme podávať aj s mletým makom alebo s kakaom, ktoré zmiešame s práškovým cukrom.Veľká dobrota: Maxibuchta na pare so slivkami a marcipánom
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov
2 komentáre
Štrbkovci ste úžasný
Ďakujeme za pochvalu. Vážime si najmä keď je od skutočného gurmána. ❤