fbpx
Domov Vianočné pečenie Vianočná torta s tvarohom

Vianočná torta s tvarohom

Autorka Jana Štrbková
Vianočná torta s tvarohom

Vianočná torta s tvarohom to sú dva lahodné korpusy s podmanivou chuťou pomaranča. Naplnila som ich lahodným tvarohovám krémom. Dozdobila chrumkavou mandľovou posýpkou. A doma tento dezert voláme veľmi romanticky zasnežená torta.

Vianočná torta s tvarohom

Vianočná torta s tvarohom

Úžasná sviatočná torta s pomarančovými korpusmi a lahodným tvarohovým krémom. Vianočné pečenie vianočná torta s mascarpone, slávnostná torta, menu na osalvu, sviatočné menu European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 12 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto: 
8 vajíčok izbovej teploty, 330 g trstinového cukru, 3 lyžičky vody z pomarančových kvetov, 300 g hladkej múky, 1 lyžicu bezfosfátového prášku do pečiva, 240 g mletých mandlí, 2 lyžice pomarančovej kôry, 200 g masla
Na plnku:
100 g masla, 250 g termizovaného tvarohu, 250 g ricotty, 1 lyžičku vanilkového extraktu, 200 g pastovaného medu
Na chrumkavú posýpku:
80 g mandľových lupienkov, 80 g práškového cukru, 2 lyžice vody

Postup

  1. Dve formy na pečenie s priemerom 20 cm vyložíme papierom na pečenie.
  2. Rúru vyhrejeme na 160 °C. Vajíčka, pastovaný med a pomarančovú vodu šľaháme elektrickým mixérom asi 18 minút, kým nám nevznikne hustá hmota. Pridáme múku, kakao a premiešame. Potom pridáme pomleté mandle, pomarančovú kôru a maslo a šľaháme dohladka.
  3. Zmes nalejeme do pripravených foriem a pečieme asi 45-50 minút. Vyberieme z rúry. Zvýšime teplotu na 180 °C. 
  4. Vytvoríme si mandľovú posýpku. Mandle, cukor a vodu zmiešame. Zmes nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 12 minút dozlatista.
  5. Dáme vychladnúť.
  6. Pripravíme si plnku. Maslo, termizovaný tvaroh, ricottu a vanilkový extrakt šľaháme mixérom asi 8 minút. Pridáme cukor šľaháme ďalších 8 minút, kým nie je plnka nadýchaná. 
  7. Horizontálne prerežeme oba korpusy.
  8. Na každý plát natrieme plnku a posypeme upečenými mandľami. Postup opakujeme a vrchný plát natrieme plnkou tiež.
  9. Pripravíme si posýplu, na panvici necháme zohrieť vodu s práškovým cukrom a prisypeme mandle, za stáleho miešania počkáme kým mierne skaramelizujú.
  10. Necháme vychladnúť a posýpkou ozdobíme tortu.

Tip Medových motúzov

Túto tortu volám zasnežená a preto nás doma poteší najmä na Vianoce.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1