Celozrnná múka je „hutnejšia“, no aj chutnejšia a viac zasýti. Vyskúšajte upiecť celozrnné kváskové žemle, sú výborné na raňajky. Opečte v hriankovači, natrite obľúbenou pomazánkou, obložte zeleninou a pochúťka je na svete.
Rozkvas: 100 g celozrnná špaldová múka, 100 g vlažnej vody, 1 lyžica ražného alebo špaldového kvásku Domáce kváskové celozrnné žemle sú voňavé, zdravé a veľmi chutné.Kváskujeme: Celozrnné kváskové žemle
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Cesto: 500 g celozrnnej špaldovej múky, 250 g vody, 50 g bravčovej masti, 1,5 lyžičky soli, 1 lyžica tekutého medu
Na potretie: 1 vajíčko
Na posypanie: ľanové semienkaPostup
Tip Medových motúzov