fbpx
Domov Vianočné pečenie Neodolateľná sladkosť: Medové minikrémeše

Neodolateľná sladkosť: Medové minikrémeše

Autorka Jana Štrbková
Medové minikrémeše recept

Prekrásne malé dezertíky pečiem z môjho obľúbeného medového cesta. Medové minikrémeše plním klasickou pudingovou aj šľahačkovou plnkou, čiapočku namáčam do horkej čokolády a efektne zdobím sekanými pistáciami.

Medové minikrémeše hviezdili aj v markízackom Teleráne, kde som ich v priamom prenose pripravovala. Veľmi chutili aj Tomášovi, ktorý reláciu moderuje spolu s Kvetkou.
Jana Štrbková
Skvelí moderátori, keď pečiem naživo pred televíznymi kamerami sú to vždy výnimočné chvíle.

Medové minikrémeše recept

Neodolateľná pochúťka: Medové minikrémeše

Vynikajúce a luxusné minikrémeše s dvomi lahodnými plnkami oJany Štrbkovej z foodblogu Medové motúzy. Vianočné pečenie krémeš, medový krémeš, slávnostný koláč, krémový zákusok, dezert, dezert na oslavu European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto:

300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 2 PL rumu, 2 vajíčka, 2 PL medu, 1 čl sódy bikarbóny, 50 g masla

Na pudingovú plnku: 200 g masla, 150 g kryštálového cukru, 1 l mlieka, 2 žĺtky, 4 PL polohrubej múky, 2 bal. vanilkového pudingu, 1/4 čl mletej vanilky, 2 PL rumu

Na šľahačkovú plnku: 500 ml smotany na šľahanie 33 %, 1 balenie vanilkového cukru

Na polevu: 200 g horkej čokolády, 80 ml smotany na šľahanie 33 %, 100 g nepražených a nesolených pistácií

Postup

  1. Zo všetkých prísad na cesto rukami vymiesime polotuhé cesto. 
  2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 4 mm. Z cesta vykrajujeme kruhy s priemerom asi 7 cm. Poukladáme ich  na plech vystlaný papierom na pečenie  v rúre vyhriatej na 180 ºC pečieme asi 12 minút.

  3.  Horkú čokoládu nasekáme na malé kúsky, preložíme do misky a zalejeme horúcou, ale nie vriacou smotanou na šľahanie. Počkáme dve minúty a za stáleho miešania vytvoríme čokoládovú polevu.

  4. Nesolené a nepražené pistácie najemno nasekáme. Vrchnú časť krémeša namočíme do roztopenej čokolády a posypeme pistáciami.

  5. Pripravíme krémovú plnku. Do mlieka rozšľaháme žĺtky, preosiatu múku a vanilkový pudingový prášok. Všetko v hrnci uvaríme na pudingový krém, ktorý necháme za stáleho miešania vychladnúť. Dohladka vymiešame maslo a práškový cukor, mletú vanilku, postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý puding, nakoniec primiešame rum.

  6. Šľahačku s cukrom vyšľaháme dotuha. Rozotrieme na krém a prikryjeme druhým plátom. Odložíme do chladničky na hodinku stuhnúť.

  7. Obe plnky preložíme do cukrárskych vreciek s ozdobnou špičkou. Na spodnú časť cesta najskôr nanesieme vrstvu pudingového krému, na ňu vrstvu šľahačky a prikryjeme vrchnou časťou s čokoládovou polevou a pistáciami.

Tip Medových motúzov

Namiesto pistácií môžeme použiť aj nasekané l ileskovce či vlašské orechy. A namiesto horkej čokolády aj bielu.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1