fbpx
Domov Čo na obed Výborný tip na obed: Dusené hovädzie mäso na hrášku

Výborný tip na obed: Dusené hovädzie mäso na hrášku

Autorka Jana Štrbková
hovädzie mäso na hrášku recept

Výborné dusené hovädzie mäso na hrášku s opečenou čerstvou klobáskou. To je vynikajúci a sýty obed, ktorý bude chutiť všetkým gurmánom. A pre kuchárky je veľmi jednoduchý na prípravu.

hovädzie mäso na hrášku recept

Výborný tip na obed: Dusené hovädzie mäso na hrášku

Výborné dusené hovädzie mäso na hrášku s opečenou čerstvou klobáskou. To je vynikajúci a sýty obed, ktorý bude chutiť všetkým gurmánom A pre kuchárky je veľmi jednoduchý na prípravu. Čo na obed hovädzie mäso, hovädzie mäso na hrášku, hovädzina na hrášku European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.7/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

300 g hovädzieho pliecka, čierne korenie, mletá červená paprika, 1 lyžica horčice, 2 PL bravčovej masti, 1 cibuľa, 150 g čerstvej údenej klobásy, 150 g hrášku

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno.
  2. Klobásu nakrájame na tenké kolieska.
  3. Hovädzie zadné nakrájame na plátky.
  4. Každý plátok hovädzieho naklepeme, osolíme, okoreníme čiernym mletým korením, posypeme červenou paprikou.
  5. Z jednej strany potrieme plátky horčicou.
  6. Na panvici s hrubým dnom rozpálime masť. V rozpálenej masti sprudka opečieme plátky najskôr z jednej strany. Potom ich kliešťami otočíme a sprudka opečieme aj z druhej strany.
  7. Mäso vyberieme z panvice. Oheň zmiernime.
  8. Vo výpeku dozlatista na miernom ohni pomaly opražíme cibuľu.
  9. Pridáme 100 ml horúcej vody a pomaly redukujeme tekutinu asi na tretinu.
  10. Mäso nakrájame na rezance. Pridáme k opraženej cibuli. Pridáme nakrájanú klobásu. Miešame, aby sa mäso ani klobáska nepripálili. Pridáme mrazený hrášok a chvíľku restujeme. Podlejeme ešte asi 200 ml vriacej vody.
  11. Prikryté dusíme na miernom ohni, až kým mäso nezmäkne.  Ak je potrebné, ešte podlejeme horúcou vodou.
  12. Zvyčajne stačí na dovarenie 40 - 50 minút.

Tip Medových motúzov

Hovädzie na hrášku podávame s hráškovou ryžou.

Ešte si prečítajte

2 komentáre

Eva Josth Adamova 10. decembra 2020 - 22:21

Prosim Vas, v ktorom bode sa pridava mrkva, petrzlen a zeler. Mohla by ste to tam prosim doplnit? Dakujem.

Odpoveď
Jana Štrbková 10. decembra 2020 - 23:46

Dobrý deň prajem, odstránila som zeleninu z ingrediencií, tento receptík je len s hráškom. Teda postup bol správne. Ďakujem veľmi pekne za upozornenie a želám veľa šťastných chvíľ pri varení a pečení.

Odpoveď

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1