fbpx
Domov Čo na obed Vynikajúce špagety Bolognese

Vynikajúce špagety Bolognese

Autorka Jana Štrbková
Recept na špagety Bolognese

Aj vy dokážete pripraviť vynikajúce špagety Bolognese. Stačí, keď budete postupovať podľa môjho receptu. Sú také jednoduché a také chutné, že by som ich jedla aj niekoľkokrát do týždňa.

Recept na špagety Bolognese

Vynikajúce špagety Bolognese

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g špagiet, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 200 g sterilizovaných paradajok, 50 g paradajkového pretlaku, 1 mrkvu, ¼ zeleru, 1 petržlen, 2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 4 bobkové listy, 1 lyžička sušených byliniek tymián,, oregano, rozmarín, čerstvo zomleté nové korenie, 150 ml červeného vína, soľ, parmezán na posypanie

stolovanie zátišie foto

Stolovanie. Foto: Jana Štrbková

Postup

  1. V hrnci rozohrejeme olej, restujeme na ňom nadrobno nakrájanú zeleninu, cibuľu a cesnak.
  2. Po niekoľkých minútach pridáme bobkový list, mäso a spolu so zeleninou ďalej restujeme.
  3. Pridáme nakrájané sterilizované paradajky, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým novým korením, prilejeme víno. Varíme na miernom ohni asi 45 minút. Sušené bylinky pridáme nakoniec.
  4. Vo vriacej vode uvaríme podľa návodu na obale špagety.
  5. Špagety uložíme na tanier, polejeme omáčkou a nakoniec ochutíme nastrúhaným parmezánom.

Recept na špagety Bolognese.

Recept na špagety Bolognese. Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Špagety Bolognese najlepšie chutia s červeným vínom André.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1