fbpx
Domov Zdravé a fit Zdravý a rýchly obed: Kukskus so špargľou a maslom

Zdravý a rýchly obed: Kukskus so špargľou a maslom

Autorka Jana Štrbková
kuskus so špargľou recept

Využime naplno špargľovú sezónu a doprajme si kuskus so špargľou a maslom. Je to diétne a pritom veľmi chutné jedlo. A máte ho hotové do pol hodinky.

kuskus so špargľou recept

Zdravý a rýchly obed: Kukskus so špargľou a maslom

Využime naplno špargľovú sezónu a doprajme si kuskus so špargľou a maslom. Je to diétne a pritom veľmi chutné jedlo. A máte ho hotové do pol hodinky. Zdravé a fit špargľa, špargľové recepty, recepty zo špargle, špargľový šalát s avokádom a kuskusom European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

300 g kuskusu, 350 ml domáceho zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, šťava z polovice citróna, 4 vajíčka, 1 zväzok bielej špargle, 150 g masla, 1 lyžica nasekanej čerstvej pažítky

Postup

Kuskus zalejeme zeleninovým vývarom a necháme prikryté postáť asi 10 minút. Konce špargle odlúpneme, ak je špargľa čerstvá malo by to byť ľahké, stonka až tak "chrupne".

Škrabkou ošúpeme, začíname tesne pod hlavičkou a pokračujeme po celej dĺžke.  Dáme variť do užšieho hrnca, ktorý naplníme vodou tak, aby hlavičky boli nad hladinou. Budú tak krásne chrumkavé. Varíme asi 7 - 8 minút.

Vajíčka uvaríme na tvrdo asi 7 minút. Ošúpeme a nakrájame na štvrtinky.

Maslo so 1/4 lyžičkou soli dáme rozpustiť a pražíme ho na miernom ohni, až kým nezíska zlatohnedú farbu, trvá to asi 4 minútky. 

Kuskus premiešame, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením a polejeme čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou.

Hotovú špargľu nakrájame asi na trojcentimetrové kúsky. Primiešame ku kuskusu. Rozdelíme na taniere. Pridáme rozštvrtené vajíčka, posypeme nasekanou pažítkou a polejeme upraženým maslom. 

Tip Medových motúzov

Šalát vynikajúco chutí aj s avokádom. Aby avokádo po ošúpaní nezmenilo farbu, pokvapkajme ho dôkladne čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1