Využime naplno špargľovú sezónu a doprajme si kuskus so špargľou a maslom. Je to diétne a pritom veľmi chutné jedlo. A máte ho hotové do pol hodinky.
300 g kuskusu, 350 ml domáceho zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, šťava z polovice citróna, 4 vajíčka, 1 zväzok bielej špargle, 150 g masla, 1 lyžica nasekanej čerstvej pažítky Kuskus zalejeme zeleninovým vývarom a necháme prikryté postáť asi 10 minút. Konce špargle odlúpneme, ak je špargľa čerstvá malo by to byť ľahké, stonka až tak "chrupne". Škrabkou ošúpeme, začíname tesne pod hlavičkou a pokračujeme po celej dĺžke. Dáme variť do užšieho hrnca, ktorý naplníme vodou tak, aby hlavičky boli nad hladinou. Budú tak krásne chrumkavé. Varíme asi 7 - 8 minút. Vajíčka uvaríme na tvrdo asi 7 minút. Ošúpeme a nakrájame na štvrtinky. Maslo so 1/4 lyžičkou soli dáme rozpustiť a pražíme ho na miernom ohni, až kým nezíska zlatohnedú farbu, trvá to asi 4 minútky. Kuskus premiešame, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením a polejeme čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou. Hotovú špargľu nakrájame asi na trojcentimetrové kúsky. Primiešame ku kuskusu. Rozdelíme na taniere. Pridáme rozštvrtené vajíčka, posypeme nasekanou pažítkou a polejeme upraženým maslom. Šalát vynikajúco chutí aj s avokádom. Aby avokádo po ošúpaní nezmenilo farbu, pokvapkajme ho dôkladne čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou. Zdravý a rýchly obed: Kukskus so špargľou a maslom
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov