fbpx
Domov Čo na obed Zdravý obed: Špargľový šalát s holandskou omáčkou

Zdravý obed: Špargľový šalát s holandskou omáčkou

Autorka Jana Štrbková
špargľový šalát s holandskou omáčkou

Špargľový šaláť s pravou holandskou omáčkou, to je dvojica, ktorá chutí skvelo. Pripravila som ju dnes pre vás s lahodným šalátom z mladých zemiakov a reďkovky. Je to výborný, jednoduchý a zdravý obed.

špargľový šalát s holandskou omáčkou

Zdravý obed: Špargľový šalát s holandskou omáčkou

Špargľový šaláť s pravou holandskou omáčkou, to je dvojica, ktorá chutí skvelo. Pripravila som ju dnes pre vás s lahodným šalátom z mladých zemiakov a reďkovky. Je to výborný, jednoduchý a zdravý obed. Čo na obed špargľový šalát s holandskou omáčkou European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g zelenej špargle, 500 g nových zemiakov, 1 zväzok reďkovky, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 lyžička rasce, 1 lyžica roztopeného masla, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
Na holandkú omáčku: 3 žĺtky z veľkých vajec, 1/2 lyžičky celého bieleho korenia, 250 g masla, 3 lyžice bieleho vínneho octu, 1 čerstvý bobkový list, 1/2 lyžičky citrónovej šťavy, soľ

špargľový šalát s holandskou omáčkou

Špargľový šalát s holandskou omáčkou. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Zelenú špargľu umyjeme a spodné dve tretiny ošúpeme škrabkou. Zo spodu odkrojíme tvrdšie konce - asi 2 cm.
  2. Menšie nové zemiaky umyjeme, dáme variť v šupke spolu s rascou a soľou. Precedíme a zemiaky prekrojíme na polovice.
  3. Reďkovku umyjeme a nakrájame na kolieska.
  4. Uvarené zemiaky zmiešame so špargľou, reďkovkou a roztopeným maslom, dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
  5. Pripavíme si holandskú omáčku.
  6. Žĺtky dáme šľahať do robota, pridáme soľ, zľahka šľaháme, vypneme.
  7. V mažiari si rozdrvíme biele korenie. Maslo pomaly rozohrejeme v malom hrnci. V ďalšom hrnčeku zvaríme ocot spolu s 3 lyžicami vody, korením, bobkovým listo, za pár minút získame asi tak dve lyžice octovej redukcie. K nej pridáme lyžicu horúcej vody, precedíme cez husté sitko do malého džbánika. Spenené maslo odstavíme, penu odstránime. Octovú redukciu a maslo, ktoré je ešte teplé, pomaly prišľahávame k žĺtkovej zmesi, kým nezhustne. Nakoniec dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
  8. Holandskú omáčku podávame hneď spolu so špargľovým šalátom.

Tip Medových motúzov

Šalát posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1