Kysnuté bufetové rožteky sú klasikou u nás doma vždy v zime. Jednoznačne potešia ako skvelý základ k rôznym nátierkam, klobáskam či saláme a šunke počas fašiangových osláv. Keď je nás doma veľa, robievam ich až z celého kila múky, ale je ich dosť aj keď dáte len polovicu tohto množstva.
1 kg hladkej múky, 40 g práškového cukru, 140 g masti alebo masla, 2 balíčky sušeného droždia, asi 500 až 600 ml mlieka, 2 ČL soli, vajce s troškou mlieka na potieranie, sezam na posypanie Postup prípravy bufetových rožtekov. Príprava, foodstyling, foto: Nika Lucáková 4. Rožteky poukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie v dostatočných odstupoch, každý potrieme vajcom rozšľahaným s mliekom a trochou soli a posypeme ich sezamom. 5. Rožteky pečieme v rúre vyhriatej na 180 až 190 °C približne 12 minút a ak ešte nie sú dozlatista upečené, tak aj dlhšie. Rožteky sú skvelé aj posypané rascou, makom či hrubou soľou.
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov