fbpx
Domov Koláče a zákusky Jednoduchý dezert: Čokoládový perník

Jednoduchý dezert: Čokoládový perník

Autorka Jana Štrbková
jednoduchý čokoládový perník

Tento výborný čokoládový perník bez laktózy som piekla aj v markízackom Teleráne a zožal samé pochvaly. Jednoduchý a rýchly recept, v ktorom len všetko zamiešate a šup do rúry. Z nej vás po pár minútach začne lákať omamná vôňa. Potom len vytiahnete z rúry, dozdobíte čokoládou a hotovo.

jednoduchý čokoládový perník

Jednoduchý dezert: Čokoládový perník

Vytlačiť recept
Porcie: 1 plech Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.6/5
( 7 počet hlasov )

Ingrediencie

1 hrnček polohrubej múky, 2 hrnčeky hladkej múky, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 1/2 hrnčeka medu, 1 perníkový prášok do pečiva, 1 hrnček rastlinného oleja, 2 vajíčka, 2 lyžice kakaa, 2 hrnčeky kokosového mlieka
Na polevu: 100 g horkej čokolády, 1 lyžica kokosového oleja

jednoduchý čokoládový perník recept

Jednoduchý čokoládový perník. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 170 °C.
  2. Šľaháme vajíčka s cukrom a medom dopenista.
  3. Medzitým si zmiešame všetky sypké ingrediencie.
  4. K vajíčkovej hmote striedavo prilievame olej a kokosové mlieko. Nakoniec pridáme sypké ingrediencie.
  5. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie, ktorá má veľkosť asi 25x40 cm.
  6. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút.
  7. Upečený perník necháme vychladnúť na mriežke.
  8. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s kokosovým olejom. Nalejeme na perník. Podávame nakrájané na kocky. 

Tip Medových motúzov

K perníku môžeme podávať aj domáci ríbezľový či malinový džem.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1