fbpx
Domov Koláče a zákusky Neodolateľné a krásne: Mini pavlovky a vanilkovou šľahačkou

Neodolateľné a krásne: Mini pavlovky a vanilkovou šľahačkou

Autorka Jana Štrbková
Mini pavlovky s vanilkovou šľahačkou

Rozkošné koláčiky mini pavlovky sú zmenšenou verziou klasickej torty. Sú výborné, zvonka chrumkavé, zvnútra lahodné ako penové cukríky. Plním ich lahodnou vanilkovou šľahačkou, dozdobujem bobuľovým ovocím a nadrobno nasekanou čokoládou.

Mini pavlovky s vanilkovou šľahačkou

Mini pavlovky a vanilkovou šľahačkou

Rozkošné koláčiky mini pavlovky sú zmenšenou verziou klasickej torty. Sú výborné, zvonka chrumkavé, zvnútra lahodné ako penové cukríky. Plním ich lahodnou vanilkovou šľahačkou, dozdobujem bobuľovým ovocím a nadrobno nasekanou čokoládou. Koláče a zákusky mini pavlovky recept, pavlovovej torta, snehové dezerty, pusinky European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 13 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

4 bielky, 220 g krupicového cukru, 1/2 lyžice čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy, 500 ml šľahačkovej smotany 40%, 1 vanilkový cukor, 250 g čučoriedok, 50 g horkej čokolády 70 %

Postup

Rúru vyhrejeme na 150 ˚C.

Bielky šľaháme do jemnej peny, pridáme citrónovú šťavu. Zvýšime obrátky šľahača a po lyžiciach pridávame krupicový cukor. Každú lyžicu je potrebné dôkladne zapracovať. Šľaháme dotuha, kým sa cukor v snehu úplne nerozpustí, trvá to aj 15 - 20 minút. Hotový sneh je tuhý a lesklý.

Na dva plechy na pečenie si pomocou trochy snehu pripevníme papier na pečenie. 

Bielkovou hmotou naplníme cukrárske vrecko s hladkou špičkou. Na plechy na pečenie tvarujeme minipavlovky s priemerom asi 5 cm a výškou asi 2 cm. Pomocou lyžičky vytvoríme v strede priehlbinku.

Plechy vložíme do rúry, teplotu stiahneme na 120 ˚C, nastavíme si teplovzdušný režim a mini pavlovky pečieme asi 45 minút. Potom rúru vypneme, pootvoríme, zafixujeme vareškou a necháme v rúre úplne vychladnúť.

Hotové mini pavlovky sa z papiera ľahko odliepajú.

Čučoriedky dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a necháme v sitku dôkladne odkvapkať.

Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme dotuha. Šľahačkou naplníme zdobiace vrecko s hladkou špičkou a nastriekame na každú minipavlovku. 

Dozdobíme ovocím a nadrobno nakrájanou čokoládou. Ihneď podávame.

 

Tip Medových motúzov

Na dozdobenie môžeme použiť akékoľvek bobuľové ovocie, nasekanú medovku či mätu aj bielu čokoládu.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1