Už nemusíte byť odkázané na firemné jedálne. Stačí, keď si pripravíte do boxu tento vynikajúci a zdravý obed do práce. Je to morská ryba s čínskou zeleninou.
100 g stonkového zeleru, 1 mrkvu, 50 g zelených fazuliek, 150 g filety z morskej tresky, 1 limetku, 3 PL sladkej smotany, 1 PL medu, ½ ČL dijonskej horčice, ½ ČL kurkumy, čerstvo zomleté čierne korenie, štipku mletého anízu, 10 g čerstvého zázvoru, 1 strúčik cesnaku, 1 stonku koriandra Zeler a mrkvu nakrájame na jemné prúžky. Oboje povaríme 2 minúty v slanej vriacej vode. Rybiu filetu umyjeme, osušíme a pokvapkáme lyžičkou limetkovej šťavy. Zmiešame smotanu, 1 PL limetkovej šťavy, med horčicu, kurkumu, aníz a čierne korenie. Zázvor a cesnak ošúpeme, nasekáme nadrobno a vmiešame do zeleniny. Zeleninu s rybou vložíme do zapekacej misky, trochu osolíme a prelejeme ochutenou smotanou. Zakryjeme alobalom a pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C. Posypeme nasekaným koriandrom. Spolu uložíme do škatuľky. Porcia obsahuje asi 475 kcal Ak potrebujete pripraviť obed aj pre deti, na panvici orestujte rybie filety na kúsku masla a pridajte čerstvú zeleninu.Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov