fbpx
Domov Zdravé a fit Fit obed do práce: Pšeno s rajčinami, prošutom a rukolovým pestom

Fit obed do práce: Pšeno s rajčinami, prošutom a rukolovým pestom

Autorka Jana Štrbková
Pšeno s rajčinami, prošutom a rukolovým pestom

Vlčí hlad vás už v práci neprekvapí. Pretože budete mať so sebou v škatuľke tento vynikajúci obed, ktorý ste si doma nachystali len za 25 minút! vychutnajte si fit obed do práce: pšeno s rajčinami, prošutom a rukolovým pestom.

Pšeno s rajčinami, prošutom a rukolovým pestom

Fit obed do práce: Pšeno s rajčinami, prošutom a rukolovým pestom

Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 440 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

200 g cherry paradajok, 100 g prošuta, 2 PL olivového oleja, 1 hrnček pšena, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, kurkumu
Na pesto: 2 hrste rukoly, hrsť mandlí, 4 PL olivového oleja, štipku soli

Postup

  1. Na plech vyložený papierom na pečenie poukladáme paradajky a plátky prošuta.
  2. Paradajky potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme.
  3. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 minút.
  4. V malom hrnci zohrejeme 1 PL oleja s mletým čiernym korením a kurkumou. Pšeno vysypeme do kovového sitka a trikrát prelejeme vriacou vodou. Vysypeme do hrnca, osolíme a krátko orestujeme. Zalejeme hrnčekom a pol vriacej vody a na miernom plameni varíme ešte 15 minút.
  5. Pripravíme pesto. Do sekáčika na zeleninu dáme rukolu, orechy, olej a soľ. Rozmixujme na husté pesto. Pesto vložíme do sklenenej nádobky. Rajčiny a prošuto vložíme do boxu a pšeno dáme do ďalšej škatuľky.
  6. Ráno už len zoberieme do práce.

Porcia obsahuje asi 440 kcal

Tip Medových motúzov

Ak máte menej času, pripravte si namiesto pšena kuskus. Jednu šálku kuskusu orestujete, zalejete vriacou vodou a necháte chvíľu postáť. Hotovo!

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1