Domov Čo na obed Šalát z poľníčka a granátového jablka

Šalát z poľníčka a granátového jablka

Autorka Jana Štrbková
Šalát z poľníčka a granátového jablka

Pripravte si spolu so mnou šalát z poľníčka a granátového jablka. Lístky mladého poľníčka obsahujú viac vitamínu C ako citrón a veľa omladzujúcich antioxidantov. A navyše majú vynikajúcu orieškovú chuť. Môj šalát som dochutila megazdravými semienkami granátového jablka a olivovým olejom. Vitamínová bomba!

Šalát z poľníčka a granátového jablka
Najlepší recept na šalát z poľníčka a granátového jablka Čo na obed Šalát z poľníčka a granátového jablka European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

300 g šalátu polníček, 100 g tekvicových semienok, 1 granátové jablko
Na zálievku:
2 lyžice olivového oleja, šťava z 1 pomaranča, šťava z ½ limetky, 1 lyžicu medu, štipka soli

Postup

1. Na panvici nasucho opražíme tekvicové semienka.

2. Pripravíme si zálievku. Do misy dáme olivový olej, vytlačíme šťavu z pomaranča a limetky,  pridáme 1 lyžicu medu a štipku soli.

3. Do misy na šalát dáme umytý a osušený poľníček, zalejeme pripravenou zálievkou. Pridáme orestované tekvicové semienka a zrniečka granátového jablka.

Tip Medových motúzov

Šalát vynikajúco chutí aj so syrom feta nakrájaným na kúsky.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1