fbpx
Domov Vianočné pečenie Medvedie labky s gaštanovým pyré

Medvedie labky s gaštanovým pyré

Autorka Jana Štrbková
Recept na medvedie labky s gastanovym pyre

Krehké, vynikajúce a neodolateľné sú medvedie labky s gaštanovým pyré. Ak milujete kakao a gaštanové pyré, toto je ten najlepší sviatočný koláčik pre vás. Jeho prípravu, no najmä chrumkanie som si dokonale užila nielen ja ale aj celá moja rodina.

Recept na medvedie labky s gastanovym pyre

Medvedie labky s gaštanovým pyré

Najlepší recept na netradičné medvedie labky s gaštanovým pyré. Vianočné pečenie Medvedie labky s gaštanovým pyré European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 50 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

50 formičiek na medvedie labky, 180 g zmäknutého masla, 150 g práškového cukru, 2 žĺtky, 150 g gaštanového pyré, 250 g polohrubej múky, tuk na vymastenie formičiek, 2 lyžice kakaového prášku zmiešané so 4 lyžicami práškového cukru

Postup

  1. V mise miešame maslo a postupne pridávame cukor  žĺtky. Pridáme gaštanové pyré alebo mleté gaštany, múku a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme 30 minút zabalené vo fólii v chlade odpočívať.
  2. Formičky na medvedie labky vymažeme maslom. Odkrajujeme kúsky cesta a vkladáme ich do formičiek a vytvarujeme prstami, aby cesto bolo mierne prehĺbené.
  3. Formičky uložíme na plech a v rúre vyhriatej na 170 °C pečieme asi 15 minút a podľa potreby aj dlhšie.
  4. Po upečení labky hneď vyklopíme a ešte teplé obalíme v zmesi práškového cukru a kakaa.

Tip Medových motúzov

Labky chutia vynikajúco aj vtedy, keď ich ešte horúce obalíte v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1