fbpx
Domov Recepty Lahôdka pre mäsožrútov: Pečené karé s kosťou, so slaninkou a rozmarínom

Lahôdka pre mäsožrútov: Pečené karé s kosťou, so slaninkou a rozmarínom

Autorka Jana Štrbková
Karé s kosťou na rozmaríne

Pečené karé s kosťou je poriany kus lahodnäho mäsa. Aby bolo šťavnatejšie, pridala som aj plátky slaniny a aby bolo chutnejšie, aj korenie, čili , cesnak a rozmarín. Chutilo božsky.

Karé s kosťou na rozmaríne

Pečené karé s kosťou a so slaninkou

Pečené karé s kosťou je poriany kus lahodnäho mäsa. Aby bolo šťavnatejšie, pridala som aj plátky slaniny a aby bolo chutnejšie, aj… Recepty bravčové mäso, Slovak
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 5 počet hlasov )

Ingrediencie

1 kg karé s kosťou, 3 PL rastlinného oleja na tepelné použitie, čerstvo zomleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ podľa chuti, 40 g domácej prerastenej slaniny,  3 strúčiky cesnaku, 1 čili paprička, 1 červená cibuľa,  5 vetvičiek čerstvého rozmarínu

Postup

  1. Bravčové karé s kosťou nakrojíme na 4 plátky až ku kosti, ale neprekrojíme ho úplne.
  2. Pokvapkáme 1 PL oleja, posypeme mletým čiernym korením, červenou paprikou, soľou a koreniny vmasírujeme do mäsa. Slaninu nakrájame na tenké plátky a vložíme medzi jednotlivé plátky mäsa. Previažeme kuchynskou niťou.
  3. Na panvicu nalejeme asi 1 PL oleja a mäso na ňom sprudka opražíme z každej strany dozlatista.
  4. Dno pekáča potrieme zvyšným olejom a na dno uložíme 2 vetvičky čerstvého rozmarínu a na na kolieska nakráajnú cibuľu. Na tento základu uložíme mäso a potrieme ho roztlačenými strúčikmi cesnaku. Vrch posypeme najemno nasekanou čili papričkou a lístkami rozmarínu. Môžeme podliať asi 50 ml vody.
  5. Pečieme prikryté v rúre vyhriatej na 200 ˚C asi 45 minút. Potom odokryjeme a dozlatista dopekáme ešte 15 minút. Vyberieme z rúry, prikryjeme alobalom a necháme ešte 10 minút odpočívať. Potom nakrájame na plátky a podávame. 

Tip Medových motúzov

Karé podávame s pečenými zemiakmi, zeleninou alebo s listovým šalátom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1