fbpx
Domov Recepty Šťavnaté a extra chutné: Mäsové guľky s cviklou a bylinkami

Šťavnaté a extra chutné: Mäsové guľky s cviklou a bylinkami

Autorka Jana Štrbková
mäsové guľky recept

Mäsové guľky s cviklou sú u nás doma najobľúbenejšou rýchlou večerou. A tak ich pripravujem hneď na niekoľko spôsobov, do týchto som pridala aj nasekanú petržlenovú vňať a chutia skvelo. Vyskúšajte.

mäsové guľky recept

Šťavnaté a extra chutné: Mäsové guľky s cviklou a bylinkami

Mäsové guľky s cviklou sú u nás doma najobľúbenejšou rýchlou večerou. A tak ich pripravujem hneď na niekoľko spôsobov, do týchto som pridala aj nasekanú petržlenovú vňať a chutia skvelo. Vyskúšajte. Recepty Šťavnaté a extra chutné: Mäsové guľky s cviklou a bylinkami European
mäsové guľky recept, rýchla večera
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g mletého bravčového mäsa, 300 g strúhanej cvikly - červenej repy, 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa šalotka, 1 lyžička soli, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 1 lžička karí korenia, 1 vajce, 1 lyžička sušeného majoránu, 2 hrste naskanej petržlenovej vňate, 1 lyžica masti

Postup

  1. Mleté bravčové mäso preložíme do misky, nasypeme nastrúhanú červenú repu, soľ. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, najmeno nasekanú cibuľu a vajce.
  2. Dochutíme soľou, karí korením, mletým čiernym korením a majornánom rozdrveným medzi prstami. Pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať.
  3. Premiešame rukami a na vymastený pekáč ukladáme vedľa seba mäsové guľky.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 ˚C asi 35 - 40 minút dozlatista.

Tip Medových motúzov

Mäsové guľky podávame so zemiakovou kašou ale výborne chutia aj s tekvicovo-cviklovým či paštrnákovým pyré.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1