fbpx
Domov Koláče a zákusky Rozplýva sa na jazyku: Výborný čokoládový kysnutý závin

Rozplýva sa na jazyku: Výborný čokoládový kysnutý závin

Autorka Jana Štrbková
čokoládový závin recept

Výborný čokoládový kysnutý závin sa rozpadáva na jazyku, je plný masla a výbornej čokoládovej nátierky. Jemne posypaný cukrom sa u nás doma zje takmer vždy skôr, ako úplne vychladne.

čokoládový závin recept
Výborný čokoládový kysnutý závin sa rozpsdáva na jazyku, je plný masla a výbornej čokoládovej nátierky. Jemne posypaný cukrom sa u nás doma zje takmer vždy skôr, ako úplne vychladne. Koláče a zákusky kysnutý koláč, ovocný kysnutý koláč European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 2 záviny Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 1/2 lyžičky soli, 250 ml vlažného mlieka,  2 lyžice kryštálového cukru, 1 balenie čerstvého droždia, 1 vajce, 150 g roztopeného vychladnutého masla Plnka: 250 g tmavej čokoládovej nátierky, 150 g bielej čokoládovej nátierky Na potretie: 3 lyžice roztopeného masla Na posypanie: práškový cukor

Postup

  1. Do vlažného mlieka pridáme trochu cukru, rozdrobíme droždie, posypeme časťou múky, premiešame, prikryjeme utierkou a necháme pracovať asi 30 minút pri izbovej teplote. Zvyšnú múku zmiešame so soľou, pridáme vajce, aktivované droždie aj s mliekom, premiešame a postupne prilievame maslo izbovej teploty.
  2. Miesime v robote s hákovým nadstavcom 25 - 30 minút. Cesto má byť lesklé, oddeľovať sa od ruky. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 45 minút pri izbovej teplote.
  3. Pracovnú dosku jemne pomúčime a cesto rozdelíme na dve časti. Prvú polovicu cesta vyvaľkáme na hrúbku asi 0,3 centimetra, potrieme polovcicou tmavej a polovicou bledej čokoládovej nátierky a zavinieme. Plech vymastíme maslom. A takto spracujeme aj druhú polovicu cesta. Prikryjeme utierkou a necháme asi 30 minút podkysnúť pri izbovej teplote.
  4. Oba záviny potrieme roztopeným maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 35 minút.

Tip Medových motúzov

Upečené záviny necháme vychladnúť, nakrájame a posypeme práškovým cukrom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1