fbpx
Domov Koláče a zákusky Šťavnatá a taká chutná: Kakaová bábovka s citrónovou polevou

Šťavnatá a taká chutná: Kakaová bábovka s citrónovou polevou

Autorka Jana Štrbková
kakaová bábovka s citrónovou plevou

Bábovky patria na víkendový stôl. Musia byť nielen sladké ale aj šťavnaté. Moja kakaová bábovka s citrónovou polevou v sebe ukrýva aj svieže jablkové pyré. Preto je výsledok taký dokonalý.

kakaová bábovka s citrónovou plevou

Šťavnatá a taká chutná: Kakaová bábovka s jablkovým pyré

Bábovky patria na víkendový stôl. Musia byť nielen sladké ale aj šťavnaté. Moja kakaová bábovka v sebe ukrýva okrem veľkej dávky kakaa aj svieže jablkové pyré. Preto je výsledok taký dokonalý. Koláče a zákusky kakaová bábovka s jablkovým pyré recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 forma Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Ako mierka nám poslúži hrnček s objemom asi 200 ml, recept tak pripravíme skutočne rýchlo:
1/2 hrnčeka zmäknutého masla, 1/2 hrnčeka rastlinného  oleja, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 balenie vanilkového cukru,  2 vajíčka, 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky, 1/2 hrnčeka kakaového prášku, 1 lyžička sódy bikarbóny, štipka soli, 2 balenia klasického kúpeného jablkového pyré alebo 1 a 1/2 hrnčeka domáceho
Na polevu: 1/2 hrnčeka práškového cukru, 1-2 lyžice horúcej vody, 2 lyžice citrónovej šťavy
Ešte potrebujeme: maslo na vymastenie fotmy, polohrubú múku na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie upečenej bábovky

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 160 ˚C. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou.
  2. Zmäknuté maslo, kryštálový a vanilkový cukor vyšľaháme dopenista.
  3. Postupne zašľahávame olej.
  4. Potom po jednom zašľahávame vajíčka.
  5. V mise si zmiešame sypké ingrediencie: múku, sódu bikarbónu, kakao a soľ.
  6. Striedavo po lyžiciach pridávame do žĺtkovej zmesi múku a jablkové pyré.
  7. Cesto vylejeme do pripravenej formy.
  8. Pečieme vo vyhriatej rúre asi hodinu.
  9. Po hodinke urobíme test špajdľou.
  10. Ak sa nám na špajdľu prilepí cesto, pečieme ešte ďalších 5 - 10 minút podľa potreby.
  11. Teplú bábovku vyklopíme z formy.
  12. Pripravíme si citrónovú polevu. Z práškového cukru, citrónovej šťavy a vody, vymiešame polevu, ktorou dozdobíme vrch bábovky.
  13. Všetci sladkomilovaia ešte bábovku pocukria práškovým cukrom. 

Tip Medových motúzov

Bábovku môžeme podávať s kopčekami šľahačky.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1