fbpx
Domov Koláče a zákusky Medová roláda s levanduľovovou marmeládou

Medová roláda s levanduľovovou marmeládou

Autorka Jana Štrbková
medová roláda s levanduľovou marmeládou recept

Levanduľa je prenádherná a veľmi chutná bylinka. Pripravujem z nej domácu levanduľovú marmeládu a plním ňou aj moju medovú roládu. Vyskúšajte, je to obrovská pochúťka. A medová roláda je veľmi jednoduchá, rýchla a megachutná. Dokonalý dezert.

medová roláda s levanduľovou marmeládou recept
Levanduľa je prenádherná a veľmi chutná bylinka. Pripravujem z nej domácu levanduľovú marmeládu a plním ňou aj moju medovú roládu. Vyskúšajte, je to obrovská pochúťka. A medová roláda je veľmi jednoduchá, rýchla a megachutná. Dokonalý dezert. Koláče a zákusky medová roláda recept, medová roláda s levanduľovou marmeládou, recept na roládu, medová roláda European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 roláda Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

4 vajíčka, 250 g pastovaného repkového medu z včelnice Medové motúzy, 1 lyžička sódy bikarbóny, 150 g hladkej múky, 1 pohár domácej levanduľovej marmelády, 100 g horkej čokolády (aspoň 70 % obsah kakaa)

Postup

  1. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s medom na krémovú svetlú zmes. 
  2. Múku preosejeme a premiešame so sódou bikarbónou. 
  3. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.  Po častiach striedavo pridávame do žĺtkovej masy vyšľahaný sneh a preosiatu múku. Premiešavame metličkou na sneh ale len zľahka. Roláda tak bude obzvlášť nadýchaná.
  4. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie navrstvíme medové cesto a rovnomerne rozotrieme. 
  5. Pečieme asi 10 až 12 minút. Ale 10 minút by malo byť  tak akurát.
  6. Na stôl si pripravíme kuchynskú utierku a posypeme ju práškovým cukrom. Upečenú roládu preklopíme na utierku, tak aby bol papier na vrchu. Trochu ho pokvapkáme studenou vodou a opatrne stiahneme.  
  7. Roládu hneď aj s utierkou zvinieme a necháme vychladnúť.
  8. Vychladnutú roládu rozvinieme, natrieme domácou levanduľovou marmeládou, zvinieme a trochu pritlačíme.
  9. Čokoládu nalámeme a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Rozmiešame, nalejeme na roládu, rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnúť.

Tip Medových motúzov

Namiesto čokolády môžeme podávať roládu aj s vyšľahanou šľahačkou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1