fbpx
Domov Dobroty pre deti Pudingová jablková torta

Pudingová jablková torta

Autorka Jana Štrbková
Najlepšia pudingová jablková torta

Táto pudingová jablková torta je dokonalá, pretože je taká úžasne chutná a šťavnatá. Jej chuť milujem od detstva a úplne 100% rovnako mi chutí aj dnes. Vyskúšajte, je perfektná.

Najlepšia pudingová jablková torta

Pudingová jablková torta

Pudingová jablková torta so šľahačkou a škoricou. Dobroty pre deti Pudingová jablková torta European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 12 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Potrebujeme na 1 tortovú formu s priemerom 22 cm:

1 kg jabĺk, 3 klinčeky, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 8 lyžíc kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového pudingového prášku, 1 balenie podlhovastých cukrárskych piškót, 400 ml smotany na šľahanie (40 %), škoricový cukor

Moja najobľúbenejšia pudingová jablková torta

Moja najobľúbenejšia pudingová jablková torta. Foto: Filip ŠTRBKA

Postup

  1. Jablká zalejeme 2 dl vody, pridáme klinčeky a citrónovú šťavu, varíme asi 5 minút.
  2. Vyberieme klinčeky a uvarené jablká roztlačíme, pridáme cukor.
  3. Puding rozmiešame v 400 ml studenej vody a vlejeme do jablčnej zmesi. Varíme asi 2 minúty.
  4. Tortovú formu opláchneme studenou vodou, na dno poukladáme vrstvu piškót, zalejeme tretinou jablkovej zmesi a rovnako postupujeme pri tvorbe ďalších vrstiev. Zakončíme pudingovou vrstvou, vrch vyhladíme.
  5. Necháme úplne vychladnúť a stuhnúť, potom vložíme na hodinu do chladničky.
Vychladená píškótová jablková torta

Vychladená píškótová jablková torta. Príprava, foodstyling, foto: Jana ŠTRBKOVÁ

6. Vyšľaháme smotanu a naaranžujeme je na tortu

Piškótová jabková torta so smotanou

Piškótová jabková torta so smotanou. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana ŠTRBKOVÁ

7. Nakoniec posypeme škoricou.

Nakoniec posypeme pudingovú tortu škoricou

Nakoniec posypeme pudingovú tortu škoricou. Príprava receptu, foodstyling: Jana ŠTRBKOVÁ, foto: Filip ŠTRBKA

Tip Medových motúzov

Namiesto jabĺk v tejto torte môžeme použiť aj hrušky alebo slivky.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1