Ako nakúpiť a uvariť najlepšie kúsky
Odporúčame vyberať si skôr menšie a svetlozelené pevné hlávky, ktoré nemajú žiadne žlté a zoschnuté lístky. Pred varením z nich odstráňte vrchné lístočky a zo spodnej strany ich treba nakrojiť do kríža. Vďaka tomu by sa mali uvariť čo najrovnomernejšie a nemali by byť vnútri ešte surové. A nevarte ich pridlho, aby sa nerozvarili na kašu. Dajte ich do polievky alebo krátko opekajte na panvici najlepšie so slaninkou, orechmi aj čili. Alebo na masle a potom posypané poriadnu porciou strúhaného syra, najlepšie parmezánu.
Nezabudnite na rascu
A nezabrzdite sa pri vychutnávaní tejto dobroty, aj keď sa správa v tele ako iná kapustovitá zelenina. Vytvára trochu viac plynov. 😊 Niektorých to možno odrádza ale nás teda vo vychutnávaní určite nie. Aj tu pomôže pri varení trochu rasce a po jedle trebárs mätový čaj.
