fbpx
Domov Koláče a zákusky Jednoduchý recept: Sypaný koláč s tvarohom

Jednoduchý recept: Sypaný koláč s tvarohom

Autorka Jana Štrbková
sypaný tvarohový koláč recept

Všetky ingrediencie len nasypete na plech a upečiete. Je to sypaný koláč s tvarohom, ktorý máte hotový veľmi rýchlo a chutí perfektne. Tvaroh, maslo, hrozienka, vanilkový cukor, to sú tradičné ingrediencie, ktoré predsa všetci milujeme.

sypaný tvarohový koláč recept

Jednoduchý recept: Sypaný koláč s tvarohom

Všetky ingrediencie len nasypete na plech a upečiete. Je to sypaný koláč s tvarohom, ktorý máte hotový veľmi rýchlo a chutí perfektne. Tvaroh, maslo, hrozienka, vanilkový cukor, to sú tradičné ingrediencie, ktoré predsa všetci milujeme. Koláče a zákusky sypaný koláč s tvarohom a hrozienkami European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 plech Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

2,5 hrnčeka polohrubej múky, 3/4 hrnčeka kryštálového cukru, 1 sáčok kypriaceho prášku do pečiva, 1 maslo (250 g)
Na plnku: 3 mäkké tučné tvarohy, 4 vajíčka, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 1 balenie škoricového cukru, 1 lyžica citrónovej kôry, 1 hrnček mlieka, 5 lyžíc hrozienok

sypaný tvarohový koláč recept

Sypaný tvarohový koláč. Príprava receptu: maminka Evička, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 ˚C. Pripravíme si plnku.
  2. Dobre zmiešame tvaroh, vajíčka, kryštálový cukor, škoricový cukor, citrónovú kôru a mlieko.
  3. Plnka má mať redšiu konzistenciu. Nakoniec vmiešame hrozienka.
  4. V druhej miske zmiešame múku, cukor, a prášok do pečiva a zmes rozdelíme na dve polovice.
  5. Na plech naukladáme polovicu na jemné pátky nakrájaného masla a rovnomerne zasypeme polovicou sypkej zmesi.
  6. Nalejeme tvarohovú plnku, rovnomerne rozotrieme a nasypeme druhú polovicu sypkej zmesi.
  7. Na vrch naukladáme druhú polovicu masla, ktoré sme nakrájali na jemné plátky.
  8. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút dozlatista.
  9. Necháme vychladnúť a nakrájame na štvorce.

Tip Medových motúzov

Koláč môžeme posypať škoricou alebo škoricovým či vanilkovým cukrom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1