Domov Čo na obed Placky s medvedím cesnakom a pikantným dipom

Placky s medvedím cesnakom a pikantným dipom

Autorka Jana Štrbková
Recept na placky s medvedím cesnakom

Vynikajúce placky s medvedím cesnakom sa hodia ako skorá večera. Sú veľmi jednoduché na prípravu a pochutí si na nich celá rodina. Určite ich vyskúšajte.

Recept na placky s medvedím cesnakom

Placky s medvedím cesnakom a pikantným dipom

Vynikajúce placky s medvedím cesnakom sa hodia ako skorá večera. Sú veľmi jednoduché na prípravu a pochutí si na nich celá rodina. Určite ich vyskúšajte. Čo na obed placky s medvedím cesnakom, čo na obed European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

2 vajíčka, 1 lyžičku soli, 2 lyžice nastrúhaného parmezánu, 500 ml kozieho mlieka, 250 g hladkej špaldovej múky, 2 hrste mladých lístkov medvedieho cesnaku alebo čerstvého špenátu, 3 lyžice nasekanej pažítky, domácu bravčovú masť na vyprážanie

Na dip: 100 g ovčieho jogurtu,  strúčik cesnaku, 250 g plnotučného tvarohu, vetvičku kôpru, medvedí cesnak, soľ a čerstvo zomleté čierne korenie

Recept na placky s medvedím cesnakom

Recept na placky s medvedím cesnakom. Príprava recept, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Rozšľaháme vajcia, soľ, parmezán a mlieko, postupne pridáme múku.
  2. Cesto necháme asi pol hodinku odpočívať, primiešame nakrájaný medvedí cesnak alebo lístky špenátu a nasekanú pažítku.
  3. Do jogurtu s tvarohom zmiešame prelisovaný cesnak a najemno nasekané bylinky.
  4. Liatinovú panvicu potrieme masťou a dozlatista opečieme placky.
  5. Podávame teplé, posypané pažítkou a špenátom s bylinkovým dipom a kozou srvátkou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1