fbpx
Domov Jednoduché Rýchly čerešňový džem s vanilkou

Rýchly čerešňový džem s vanilkou

Autorka Jana Štrbková
čerešňový džem s vanilkou recept

Domáci čerešňový džem s vanilkou z našej špajze zmizne ako prvý. Rada ho varím, pretože nielen krásne vonia, ale je aj veľmi jednoduchý. Vyskúšajte ho pripraviť spolu so mnou.

Čerešňový džem: príprava, foodstyling, foto: Jana Štrbková
Čerešňový džem: príprava, foodstyling, foto: Jana Štrbková
Čerešňový džem: príprava, foodstyling, foto: Jana Štrbková
Čerešňový džem: príprava, foodstyling, foto: Jana Štrbková

čerešňový džem s vanilkou recept

Rýchly čerešňový džem s vanilkou

Domáci čerešňový džem s vanilkou z našej špajze zmizne ako prvý. Rada ho varím, pretože nielen krásne vonia, ale je aj veľmi jednoduchý. Vyskúšajte ho pripraviť spolu so mnou. Jednoduché čerešňový džem, čerešňový džem s vanilkou recept, recept na čerešňový džem European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 - 5 pohárikov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 kg čerešní, 0,5 kg želírovacieho cukru, šťava z 1 citróna, 2 lyžičky čerešňovej pálenky alebo rumu, 1 vanilkový struk

jednoduchý čerešňový džem s vanilkou

Jednoduchý čerešňový džem s vanilkou. Príprava recept, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Zrelé čerešne umyjeme, necháme odkvapkať, vykôstkujeme a rozmixujeme.
  2. Ovocnú masu zmiešame so želírovacím cukrom, pridáme šťavu z jedného citróna a chvíľu necháme lúhovať.
  3. Čerešňovú masu privedieme k varu, pridáme dreň z 1 vanilkového struku aj vyškrabaný lusk a za stáleho miešania necháme 6-8 minút vrieť. Hrniec odložíme zo sporáka a pridáme čerešňovú pálenku. Vyberieme vanilkový lusk.
  4. Horúci džem naplníme do vysterilizovaných pohárov, ak nám džem pokvapkal na zatváraciu časť pohárov, vlhkou utierkou umyjeme, aby bol pohár v oblasti závitu úplne čistý a suchý. Ihneď uzatvoríme viečkami, ktoré sme pretreli utierkou namočenou v pálenke. Plníme asi pol centimetra od okraja.
  5. Otočíme hore dnom a 10 minút necháme, aby viečko dobre priľnulo k poháru.

Tip Medových motúzov

Čerešňový džem je pouchúťka na chlebík s maslom na palacinky, či lievance.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1