fbpx
Domov Čo na obed Úžasne chutný: Domáci hlivový paprikáš s haluškami

Úžasne chutný: Domáci hlivový paprikáš s haluškami

Autorka Jana Štrbková
recept na domáci hlivový paprikáš

O tomto jedle som dlho snívala a túžila si ho pripraviť doma. Keď som objavila skvelý šéfkuchársky recept, neváhala som a hneď ho aj doma ukuchtila. A bol vynikajúci. Odvtedy varím domáci hlivový paprikáš vždy, keď v obchode kúpim krásnu hlivu. Vyskúšajte ho je parádny.

recept na domáci hlivový paprikáš

Úžasne chutný: Domáci hlivový paprikáš s haluškami

O tomto jedle som dlho snívala a túžila si ho pripraviť doma. Keď som objavila skvelý šéfkuchársky recept, neváhala som a hneď ho aj doma ukuchtila. A bol vynikajúci. Odvtedy varím domáci hlivový paprikáš vždy, keď v obchode kúpim krásnu hlivu. Vyskúšajte ho je parádny. Čo na obed hlivový paprikáš recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

400 g hlivy ustricovej, 250 ml zeleninového vývaru, 100 ml mlieka 1,5%, 2 ks šalotky, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 lyžice smotanového syra typu žervé, 1 zemiak, 1 kápia, čerstvá petržlenová vňať, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 2 lyžice olivového oleja, soľ, rasca

Na halušky: 400 g polohrubej špaldovej múky, 1 lyžica soli, 2 ks zemiakov, 1 lyžica masla, voda

Postup

  1. Hlivu umyjeme a nakrájame na rezančeky. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme najemno nakrájanú šalotku, cesnak, chvíľu orestujeme. Potom pridáme hlivu, orestujeme, pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku a rascu. Podlejeme vývarom, ale len tak , aby bola hliva podliata, nie zaliata. Primiešame paradajkový pretlak. Dusíme na miernom ohni prikryté pokrievkou asi 15 minút, v prípade potreby dolievame vývar.
  2. V mixéri rozmixujeme ošúpaný zemiak, nakrájanú kápiu, syr typu žervé a trochu vody. Kašou zalejeme udusenú hlivu a prevaríme. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a dochutíme. 
  3. Pripravíme si halušky. V mixéri zmixujeme ošúpané zemiaky, soľ a vodu na kašu. Pridáme do misky s preosiatou múkou. Zmiešame a vytvoríme cesto. Halušky nahádžeme do vriacej vody a varíme, kým vyplávajú na povrch. Po vytiahnutí do nich pridáme maslo. 

Tip Medových motúzov

Hlivový paprikáš najlepšie chutí s domácimi zemiakovými haluškami.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1