fbpx
Domov Nočný blog Nočný blog o neodolateľných hriankach so šťastnou pečienkou

Nočný blog o neodolateľných hriankach so šťastnou pečienkou

Autorka Jana Štrbková
Hrianky s kuracou pečeňou

Dokonalou lahôdkou sú pre mňa hrianky s kuracou pečeňou restovanou na masle, červenej cibuľke, s troškou čierneho korenia, horčice a sladkej červenej papriky. Je to výborný víkendový brunch, keď vstávam trochu neskôr a tak si môžem toto moje obľúbené jedlo pripraviť aj vychutnať presne podľa svojich predstáv.

Toto jedlo aj jeho príprava je ako stvorená na víkendové aj dovolenkové s – p – o – m – a – l – e – n – i – e.

Hrianka s kuracou pečeňou recept
Najlepší brunch alebo po slovensky neskoré raňajky na svete. Foto: Jana Štrbková

Medzi nami: Niekedy sa mi presne o nej aj sníva a ráno sa zobúdzam s neodolateľnou chuťou zahryznúť sa do hrianky s touto delikátnoou maškrtou. Lenže to pravé vychutnávanie sa veľmi nehodí do uponáhľaného pracovného týždňa. Jednoducho nemôžem v zhone restovať cibuľku na masle a premýšľať o tom, či som kolegyni poslala tabuľku, ktorú potrebovala ešte včera. Alebo so zamastenými rukami ťukať na dotykovej obrazovke správu na WhatsApp, aby sedeli všetky detaily na dnešnú produkciu foto aj videoreceptov. Nedá sa to, verte mi, samozrejme, že som to skúšala, masielko trochu priškvrčalo… a s ním aj moja nálada.

Pečienka je najlepšia kvalitná, ak máte domácu, nikdy už nebudete chcieť jesť inú.

Je aj ďalšia vec, na ktorú potrebujete myslieť, aby tento jednoduchý recept chutil tip-top a jeho požívanie bolo pre vás dokonalou relaxáciou. Pečienka je najlepšia kvalitná, ak máte domácu, nikdy už nebudete chcieť jesť inú. Viete, že kuriatka si šťastne pobehovali po dvore a na slniečku alebo ak sa im chcelo aj v tieni zobkali zrno, či vyhrabávali dážďovky. Pripravovala som už aj takú z kuraťa z welfare chovu, ktorý zaručuje chovanie zvieratiek v bezstresovom prostredí, kúpila som ju v neďalekom farmárskom obchode a verila som, že aj táto pečienka bude šťastná… lebo šťastie nejestvuje tam, kde je zhon, stres a strach…

No a ešte moja finta, ktorá mi pomôže variť túto dobrotu v pokojnom víkendovom tempe. Kým rozpálim panvičku, všetky suroviny si dôkladne prichystám, cibuľku najemno nasekám, pečienku umyjem aj nakrájam, fľaštičky s koreninami povykladám pred seba. Jedným pohľadom všetko skontrolujem a môžem začať. Moje rýchle varenie počas týždňa totiž vyzerá úplne inak. Pobehujem, zháňam, dvíham telefón, občas to zvládnem so všetkou cťou, no stane sa aj, že mi v špajzi zostane spomienka na toto bezhlavé varenie počas pracovného dňa. Sú to presne jedna panvička, kde sa mi pripálilo maslo a dva moje obľúbené hrnce, v ktorých mi prihorela ryža. No a počas víkendu potom zháňam, všetky možné zázračné prostriedky na to, aby som svoje hrnce zbavila pripálením. Mám v talóne skutočne veľa tipov, ale o tom nabudúce.

Krásny a šťastný víkend a, samozrejme, dobrú chuť vám želám.

Hrianky s kuracou pečeňou

Hrianky s kuracou pečeňou

Dokonalou lahôdkou sú pre mňa hrianky s kuracou pečeňou restovanou na masle, červenej cibuľke, s čiernym korením a horčicou. Ochutnajte. Nočný blog hrianky s kuracou pečeňou, kuracia pečeň, restovaná kuracia pečeň, brunch, recepty, snack, snacky, bruschetta European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

2 lyžice masla, 1 červená cibuľa, 300 g kuracej pečene, 1 lyžička horčice, čerstvo zomleté čierne korenie, soľ, mletá sladká paprika, zväzok čerstvej petržlenovej vňate

Na hrianky: 8 plátkov sendviča, 1 lyžica masla, 1 strúčik cesnaku

Postup

1. Najskôr si pripravíme všetky potrebné suroviny. Pečeň umyjeme, očistíme od blán a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu najemno nakrájame a pečianku nakrájame na kocky.

2. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice masla a cibuľu na miernom ohni minútu restujeme. Pozor, nesmie prihorieť, inak zhorkne. K cibuli pridáme pečienku a za stáleho miešania restujeme asi 8 minút. Dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením, soľou, horčicou a premiešame. Nakoniec dochutíme mletou sladkou paprikou a ihneď odstavíme z ohňa. 

3. Na panvici rozohrejeme 1 lyžicu masla a z oboch strán dozlatista opečieme chlieb. Hotové hrianky potrieme ošúpaným strúčikom cesnaku, získajú tak šmrnc. 

4. Hotovú pečienku navrstvíme na hrianky a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. 

Tip Medových motúzov

Hrianky s kuracou pečeňou podávame s domácimi kvasenými uhorkami.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1