Domov Koláče a zákusky Čokoládová dvojfarebná torta

Čokoládová dvojfarebná torta

Autorka Jana Štrbková
čokoládová dvojfarebná torta

Čokoládová torta je najobľúbenejšia sladkosť všetkých osláv. Moja čokoládová dvojfarebná torta v sebe ukráva bielu aj horkú čokoládu, vanilku a kopec kakaa. Preto je taká výnimočne chutná.

čokoládová dvojfarebná torta

Čokoládová dvojfarebná torta

Čokoládová torta je najobľúbenejšia sladkosť všetkých osláv. Moja čokoládová dvojfarebná torta v sebe ukráva bielu aj horkú čokoládu, vanilku a kopec kakaa. Koláče a zákusky čokoládová torta, narodeninová torta, torta na oslavu, torta z bielej čokolády European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 16 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

2 tortové formy s priemerom 22 cm:
Na cesto: 8 vajíčok, 500 g práškového cukru, 200 ml oleja, 200 ml teplej vody, 1 balíček vanilkového cukru, 520 g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 4 lyžice kakaa, tuk na vymastenie a múku na vysypanie formy, 250 g marhuľového džemu
Na krém: 800 ml mlieka, 1 balíček vanilkového pudingového prášku, 1 balíček kakaového pudingového prášku, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 500 g masla, 100 g bielej čokolády, 50 g horkej čokolády
Na polevu: 200 g horkej čokolády na varenie

Postup

  1. Dve tortové formy s priemerom 22 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou, dno vyložíme papierom na pečenie.
  2. Pripravíme si cesto. Vyšľaháme najskôr bielky so štipkou soli a v druhej miske vyšľaháme dopenista žĺtky s cukrom a s vanilkovým cukrom. Postupne zašľaháme vlažnú vodu a olej. Do tejto hmoty striedavo primiešavame preosiatu múku zamiešanú s jedným kypriacim práškom a jemne sneh.
  3. Polovicu piškótového cesta vlejeme do jednej formy.
  4. Do druhej polovice cesta vmiešame preosiate kakao.
  5. Kakaové cesto vlejeme do druhej formy. Obe formy dáme piecť na teplovzdušný režim, aby sa rovnomerne prepiekli. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút. Špajdľou vyskúšame, či je cesto upečené.
  6. Upečené žlté cesto vyberieme a hnedé ešte dopečieme, potrebuje asi o 10 minút dlhší pobyt v rúre.
  7. Korpusy necháme vychladnúť vo formách. Potom ich vyklopíme a prekrojíme na polovice. Vzniknú tak 4 kusy korpusov.
  8. Pripravíme si biely krém. Odlejeme si 400 ml mlieka. 300 ml privedieme do varu. V 100 ml rozmiešame vanilkový pudingový prášok a za stáleho miešania ho prilejeme do vriaceho mlieka, varíme asi 2 minúty. Odstavíme z ohňa a do horúceho pudingu primiešame na kocky polámanú bielu čokoládu. Pripravíme si druhú polovicu mlieka. 300 ml privedieme do varu spolu s vanilkovým cukrom. V 100 ml rozmiešame kakaový pudingový prášok a za stáleho miešania ho prilejeme do vriaceho mlieka, varíme asi 2 minúty. Odstavíme z ohňa a do horúceho pudingu primiešame na kocky polámanú horkú čokoládu. Oba pudingy necháme vychladnúť.
  9. 250 g  zmäknutého masla vymiešame so 100 g cukru a postupne prišľahávame vychladnutý vanilkový puding.
  10. 250 g  zmäknutého masla vymiešame so 100 g cukru a postupne prišľahávame vychladnutý čokoládový puding.
  11. Ideme skladať tortu. Plátok žltého korpusu potrieme 5 lyžicami marhuľového džemu a dôkladne rozotrieme. Do zdobiaceho vrecka si naberieme tretinu čokoládového krému. Po obvodoch džemom natretého korpusu vytvárame rovnomerné kopčeky plnky. Na stred korpusu nanesieme plnku v tvare špirály, jemne a rovnomerne rozotrieme veľkým nožom alebo špachtľou. Postup opakujeme na druhom aj treťom korpuse. Štvrtý korpus len priložíme, bude tvoriť vrch torty. Ak nám trochu plnky vyčnieva, rozotrieme ju po bokoch formy. Dáme na hodinku schladiť do chladničky.
  12. Vychladenú tortu rovnomerne natrieme polovicou bieleho krému. Opäť dáme na hodinku stuhnúť do chladničky. Dôkladne, nahladko rozotrieme druhú polovicu krému. Tortu tak má me krásne obalenú. Dáme na hodinku vychladiť do chladničky.
  13. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládovú polevu. Na vychladenú trotu najskôr čokoládu jemne vylievame po obvode tak, aby čokoláda stekala aj po bokoch torty. Nakoniec čokoládu vylejeme aj do stredu torty a opatrne ju rozotrieme. Podávame, keď čokoláda stuhne. 

Tip Medových motúzov

Čokoládová torta sa bude krájať najlepšie a povrch čokolády nepopraská, keď veľký, hladký nôž pred krájaním zohrejeme v horúcej vode.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1