Domov Párty recepty Kysnuté bufetové rožteky

Kysnuté bufetové rožteky

Autorka Nika Lucáková
Kysnuté bufetové rožteky

Kysnuté bufetové rožteky sú klasikou u nás doma vždy v zime. Jednoznačne potešia ako skvelý základ k rôznym nátierkam, klobáskam či saláme a šunke počas fašiangových osláv. Keď je nás doma veľa, robievam ich až z celého kila múky, ale je ich dosť aj keď dáte len polovicu tohto množstva.

Kysnuté bufetové rožteky
Najlepší recept na kysnuté bufetové rožteky Párty recepty chuťovky, párty recepty, kysnuté doborty, kysnuté koláče, kysnuté bufetové rožteky European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 plechy, 50 kúskov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 kg hladkej múky, 40 g práškového cukru, 140 g masti alebo masla, 2 balíčky sušeného droždia, asi 500 až 600 ml mlieka, 2 ČL soli, vajce s troškou mlieka na potieranie, sezam na posypanie

Postup

  1. Vo veľkej mise spojíme múku, cukor, soľ, sušené droždie, asi pol litra vlažného mlieka, masť a všetko spolu vypracujeme na hladké cesto.
  2. Pripravené cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť približne 45 minút alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a potom každú časť rozvaľkáme na tenký kruh. Ten radielkom alebo nožom nakrájame najprv cez stred na polovice, potom na štvrtiny a tie ešte raz prekrojíme. Tak nám vzniknú trojuholníky, ktoré od širšej strany zvinieme do rožtekov.
Postup prípravy bufetových rožtekov

Postup prípravy bufetových rožtekov. Príprava, foodstyling, foto: Nika Lucáková

4. Rožteky poukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie v dostatočných odstupoch, každý potrieme vajcom rozšľahaným s mliekom a trochou soli a posypeme ich sezamom.

5. Rožteky pečieme v rúre vyhriatej na 180 až 190 °C približne 12 minút a ak ešte nie sú dozlatista upečené, tak aj dlhšie.

Tip Medových motúzov

Rožteky sú skvelé aj posypané rascou, makom či hrubou soľou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1