Domov Najlepšie ryby Losos na sezame s hráškovým pyré

Losos na sezame s hráškovým pyré

Autorka Jana Štrbková
Losos s hráškovým pyré

Losos na sezame s hráškovým pyré je vynikajúci recept, ktorý milujú deti aj dospelí. Je to minútka, ktorú uvaríte veľmi rýchlo a pritom si na nej parádne pochutíte. Ideálne aj na rýchly obed či večeru počas týždňa.

Losos s hráškovým pyré

Losos na sezame s hráškovým pyré

Losos na sezame s hráškovým pyré jednoduchý recept Najlepšie ryby Losos na sezame s hráškovým pyré European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g filetov z chladeného lososa, šťava z 1 citróna, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 50 g bieleho sezamu, 50 g čierneho sezamu, 500 g ryže basmati, 100 g masla, 1 malú cibuľku, 300 g mrazeného hrášku, 150 ml vody, 120 ml smotany na šľahanie, 500 g ryže basmati

Postup

  1. Pripravíme si hráškové pyré. Na panvici roztopíme 50 g masla a restujeme na ňom nadrobno nasekanú cibuľku. Pridáme 200 g hrášku, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Po chvíli podlejeme vodou a smotanou. Rozmixujeme tyčovým mixérom. Podľa potreby dosolíme.
  2. Ryžu basmati premyjeme studenou vodou, osolíme, zalejeme vodou, aby hladina bol asi centimeter nad ryžou, prikryjeme pokrievkou a varíme 8 minút, necháme pod pokrievkou dôjsť.
  3. 100 g mrazeného hrášku uvaríme v osolenej vode a zmiešame s hotovou ryžou.
  4. Umyté filety zbavíme kože, nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v zmesi bieleho a čierneho sezamu.
  5. 50 g masla na panvici rozpálime, filety sprudka opečieme z každej strany, stiahneme oheň na minimum, prikryjeme pokrievkou a restujeme ešte 3 minúty z každej strany.
  6. Hotové filety servírujeme s ryžou a hráškovým pyré.

Tip Medových motúzov

Namiesto hráškového pyré si môžeme pripraviť aj pyré z uvarenej mrkvy.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1