fbpx
Domov Chutné polievky Obed do 30 minút: Krémová polievka z ružičkového kelu

Obed do 30 minút: Krémová polievka z ružičkového kelu

Autorka Jana Štrbková
krémová polievka z ružičkokvého kelu

Ružičkový kel je vynikajúca zelenina, ktorá vás nabije vitamínom C a kopou vzácnych látok. A ešte k tomu uvaríte úžasnú krémovú polievku z ružičkového kelu. Obsahuje kopec zeleniny a extra chutné kokosové mlieko. Určite vyskúšajte.

krémová polievka z ružičkokvého kelu

Obed do 30 minút: Krémová polievka z ružičkového kelu

Ružičkový kel je vanikajúca zelenina, ktorá vás nabije vitamínom C a kopou vzácnych látok. A ešte k tomu uvaríte úžasnú krémovú polievku z ružičkového kelu. Obsahuje kopec zeleniny a extra chutné kokosové mlieko. Určite vyskúšajte. Chutné polievky ružičkový kel, polievka z ružičkového kelu, kelové recepty European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.2/5
( 10 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g ružičkového kelu, 1 stonku stonkového zeleru, 1 malý pór, 1 lyžica masla, 1 lyžica olivového oleja, 3 šálky zeleninového vývaru, pol šálky kokosového mlieka (alebo sladkej smotany), 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 mrkva, 1 petržlen, nahrubo mleté čierne korenie, pol lyžičky kurkumy, 1 lyžička medu

krémová polievka z ružičkového kelu

Krémová polievka z ružičkového kelu. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Ružičkový kel ošúpeme z vrchných lístkov. Stonkový zeler zbavíme nožíkom vláskov a nakrájame nadrobno. Aj pórik nakrájame nadrobno.
  2. V hrnci na miernom ohni zohrejeme maslo a olej, pridáme kurkumu a čerstvo zomleté čierne korenie. Opečieme zeler a pór, opekáme asi 3 minúty. Pridáme na polovice nakrájaný ružičkový kel a nadrobno nakrájanú mrkvu a petržlen a opekáme, kým kel nezosvetlie, stačí na to pár minút. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme asi 15 - 17 minút.
  3. Ručným mixérom rozmixujeme polievku dohladka, pridáme kokosové mlieko alebo smotanu.
  4. Vrátime do hrnca a povaríme spolu ešte tri minútky. Nakoniec dochutíme medom.
  5. Podávame s jedlými kvetmi alebo s nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Tip Medových motúzov

Z polievky vytvoríte slávnostné jedlo, keď ju dozdobíte jedlými kvetmi.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1