Domov Čo na obed Špaldové palacinky bez laktózy s černicovou omáčkou

Špaldové palacinky bez laktózy s černicovou omáčkou

Autorka Jana Štrbková
palacinky s černicovou omáčkou

Vynikajúce špaldové palacinky bez laktózy som skombinovala s neodolateľnou černicovou omáčkou. Použila som štipku pravej vanilky, škorice, hnedý cukor a med. No výsledok? Úžasná pochúťka.

palacinky s černicovou omáčkou

Špaldové palacinky bez laktózy s černicovou omáčkou

Vynikajúce špaldové palacinky bez laktózy som skombinovala s neodolateľnou černicovou omáčkou. Použila som štipku pravej vanilky, škorice, hnedý cukor a med. No výsledok? Úžasná pochúťka. Čo na obed palacinky, sladkosti, recepty bez laktózy, palacinky bez laktózy, černicová omáčka European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

240 g hladkej špaldovej múky, 3/4 lyžičky soli, 4 vajíčka, 600 ml ryžového alebo mandľového mlieka, 1 lyžičku bravčovej masti alebo olivového oleja
Na omáčku: 500 g mrazených černíc, 1 lyžica hnedého cukru, 1/2 lyžičky mletého vanilkového struku, 1/2 lyžičky mletej cejlónskej škorice, 1 lyžica kukuričného škrobu
Na ozdobu: mandľové lupienky, nadrobno nasekaná horká čokoláda, med

Postup

  1. Do mixéra nalejeme mlieko, nasypeme preosiatu múku, pridáme soľ, vajíčka a dohladka rozmixujeme. Cesto vylejeme do misky.
  2. Na panvici na silnom ohni roztopíme trochu masti a na rozpálenú panvicu vylejeme naberačku cesta. Oheň hneď stiahneme na mierny.  Palacinku minútku - dve pražíme na miernom ohni a otočíme na druhú stranu. Z cesta by nám malo výjsť asi 12 palaciniek.
  3. pripravíme si černicovú omáčku. Černice necháme dve hodinky rozmraziť. Dohladka rozmixujeme. Zahrievame na miernom ohni spolu s cukrom, vanilkou a škoricou. Keď černicové pyré začne vrieť, pridáme v decilitri vody rozmiešaný škrob. Miešame, kým omáčka nezhustne.
  4. Hotové teplé palacinky naaranžujeme na tanier. Polejeme černicovou omáčkou a medom. Posypeme čokoládou, mandľovými lupienkami a dozdobíme černicami.

Tip Medových motúzov

Tento recept si môžete pripraviť aj úplne bez cukru. Chutí skvelo aj tak.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1