Domov Čo na obed Vynikajúca sviečková na zelenine

Vynikajúca sviečková na zelenine

Autorka Jana Štrbková
Recept na sviečkovú na zelenine

Jemné, krehké a delikátne mäso z hovädzej sviečkovice chutí úžasne. Uvarte si z neho so mnou výborný a rýchly recept. Je to vynikajúca sviečková na zelenine podliatej suchým bielym vínom.

Recept na sviečkovú na zelenine

Vynikajúca sviečková na zelnine

Jemné, krehké a delikátne mäso z hovädzej sviečkovice chutí úžasne. Uvarte si z neho so mnou výborný a rýchly recept. Je to vynikajúca sviečková na zelenine podliatej suchým bielym vínom. Čo na obed sviečková, sviečková na zelenine, sviečkovica, čo na obed European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

300 g hovädzej sviečkovice, 1 lyžica masti, 1 menšia cibuľa / šalotka, 2 mrkvy, 1 petržlen, , 2 stonky stonkového zelera, 1 lyžica horčice, 20 ml suchého bieleho vína, 100 ml vody, 100 ml sladkej smotany, mleté čierne korenie

Postup

  1. Na panvici rozpálime masť, pridáme na pásiky nakrájanú sviečkovú, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a restujeme asi 10 minút. Nakoniec dochutíme soľou.
  2. Mäso vyberieme z panvice a na výpeku dozlatista orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu.
  3. Podlejeme vínom, pridáme horčicu a zalejeme vodou, domäkka dusíme asi 15 minút, podlejeme sladkou smotanou.
  4. Necháme prejsť varom, dochutíme soľou a čiernym korením.
  5. Hotovú zeleninu rozmixujeme. Na tanier naaranžujeme uvarenú ryžu, rozmixovanú zeleninu a navrch orestovanú sviečkovú.

Tip Medových motúzov

Tento recept vynikajúco chutí so sterilizovanými uhorkami.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1