fbpx
Domov Koláče a zákusky Žĺtkové venčeky

Žĺtkové venčeky

Autorka Jana Štrbková
Recept na žĺtkové venčeky

Najobľúbenejším koláčikom môjho detstva sú žĺtkové venčeky s vanilkovým krémom. Vyskúšajte môj jednoduchý recept, podľa neho sa vám vždy vydaria nadýchané, chrumkavé a megachutné venčeky.

Recept na žĺtkové venčeky

Žĺtkové venčeky

Recept na žĺtkové venčeky Koláče a zákusky źĺtkové venčeky, odpaľované cesto European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 36 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.5/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto:
300 g hladkej múky, 500 ml vody, 110 g masla, štipka soli, 8 vajíčok
Na plnku:
700 ml mlieka, 300 ml smotany na šľahanie, 4 lyžičky krupicového cukru, 2 vanilkové pudingové prášky, 50 ml rumu
Na polevu:
50 g čokolády na varenie alebo na posypanie práškový cukor

Recept na žĺtkové venčeky

Recept na žĺtkové venčeky. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. V hrnci dáme zovrieť vodu, maslo, soľ.
  2. Do vriacej tekutiny nasypeme za stáleho miešania preosiatu múku. Cesto miešame - odpaľujeme na miernom ohni asi štyri minúty.
  3. Potom preložíme do misy šľahača a necháme trochu vychladnúť.
  4. K mierne teplému cestu začneme pomaly primiešavať po jednom vajíčka a vypracujeme hladké cesto.
  5. Cestom naplníme zdobiace vrecko s ozdobnou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme venčeky.
  6. Rúru vyhrejeme na 200  ˚C.
  7. V režime teplovzdušnej rúry vložíme tri plechy s venčekami a pečieme asi 20 minút. Potom rúru pootvoríme asi na 1 cm a dvierka podložíme vareškou. Pri otvorených ťahoch dopekáme pri teplote 160 ˚C ešte asi 10 minút.
  8. Vychladnuté venčeky prekrojíme na polovice.
  9. Pripravíme si krém. Väčšinu mlieka spolu s cukrom privedieme do varu. Pudingový prášok rozmiešame v zvyšnom mlieku a prilejeme k vriacej zmesi. Uvaríme hustý puding, necháme ho vychladnúť.
  10. Zo šľahačakovej smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a primiešame k vychladnutému krému.
  11. Nakoniec do krému primiešame rum.
  12. Plnkou naplníme zdobiace vrecko s ozdobnou špičkou a naplníme spodnú časť každého venčeka, prikryjieme druhou časťou venčeka. Venčeky pocukríme práškovým cukrom. 
Žĺtkové venčeky poliate čokoládou

Žĺtkové venčeky poliate čokoládou. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Venčeky môžeme dozdobiť čokoládou, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1