fbpx
Domov Čo na obed Jednoduchá tekvicová polievka

Jednoduchá tekvicová polievka

Autorka Jana Štrbková
Jednoduchá tekvicová polievka

Jednoduchá tekvicová polievka to je to NAJ, čo si môžeme ukuchtiť z muškátovej alebo hokaido tekvice. Tento recept je NAJrýchlejší, NAJlepší, NAJchutnejší a najmä NAJúžasnejší. Každý rok je to rovnaké, v novembri sa neviem tejto polievky dojesť. 

Máločo dokáže to, čo táto jednoduchá tekvicová polievka, zahreje telo aj dušu, rozospieva chuťové poháriky a prinesie pocity pohody a šťastia.

Jana Štrbková

ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU… DO POCHÚŤOK Z TEKVICE

To, že milujem tekvicu vidíte aj podľa počtu mojich tekvicových receptov na tejto stránke. Je ich už pomaly toľko, čo prstov na rukách , no verte mi, keby som mohla pridávať krásne nastajlované recepty každý deň, už by ich bolo možno aj niekoľko tých desiatok. 

Jednoduchá tekvicová polievka

Pikantná tekvicová polievka

Jednoduchá tekvicová polievka to je recept z obyčajných ingrediencií, ktoré vytvoria dokonalú pochúťku. Čo na obed tekvicová polievka, tekvica, recepty z tekvice Európska kuchyňa
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 552 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

2 kg maslovej (muškátovej) tekvice, 1 šalotku, 2 lyžice extra panenského oleja , morská soľ, 875 ml slepačieho vývaru, 250 ml smotany na varenie, 1 lyžica medu, kyslá smotana na servírovanie, 1 stonka tymiánu

 

Postup

1. Rúru prehrejeme na 180°. Tekvicu prerežeme na polovicu a vyberieme semienka, pridáme neošúpanú cibuľu a vložíme do pekáča. Pokvapkáme trochou oleja a osolíme. Pečieme asi 55 – 60 minút, kým je tekvica mäkká a začína hnednúť.
2. Upečenú tekvicu aj cibuľu ošúpeme a rozmixujeme. Pridáme 250 ml slepačieho vývaru a mixujeme dohladka.
3. Dohladka zmixovanú polievku vylejeme do hrnca, pridáme smotanu, med. Hrniec položíme na stredný oheň a polievku privedieme dovaru. Odstavíme, nalejeme do tanierov a ozdobíme kyslou smotanou a lístkami tymiánu.

Tip Medových motúzov

Ak nemáte doma slepačí vývar, uvarte si za hodinku zeleninový vývar, polievka bude chutiť rovnako skvelo. Na prípravu zeleninového vývaru vám stačia 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 menší zeler, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 3 guľôčky čierneho a 3 guľôčky nového korenia, bobkový list. Priveďte do varu a na miernom ohni varte asi 45 minút.

Upečte si spolu so mnou vynikajúcu tekvicovú štrúdľu. Najlepšiu na svete.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1