Domov Chutné polievky Krémová polievka z medvedieho cesnaku

Krémová polievka z medvedieho cesnaku

Autorka Jana Štrbková
Krémová polievka z medvedieho cesnaku

Na túto dobrotu sa teším po celý rok. Je to moja krémová polievka z medvedieho cesnaku. Ja úžasná, krémová a plná vitamínov.

Krémová polievka z medvedieho cesnaku

Jednoduchá polievka z medvedieho cesnaku

Na túto dobrotu sa teším po celý rok. Je to moja krémová polievka z medvedieho cesnaku. Ja úžasná, krémová a plná vitamínov. Chutné polievky medvedí cesnak, polievka z medvedieho cesnaku European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 šalotku, 200 g stonkového zeleru, 1 pór, 3 lyžice masla ghí (prepustené maslo) alebo masti, 500 ml slepačieho vývaru, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, v mažiari čerstvo rozdrvené horčicové semienka, 1 bobkový list, 2 hrste mladých lístkov medvedieho cesnaku, 100 ml smotany na šľahanie, petržlenovú vňať na posypanie, čerstvé maliny na osvieženie chute

Recept na polievku z medvedieho cesnaku

Recept na polievku z medvedieho cesnaku. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Šalotku, očistený pór, cesnak a stonkový zeler nakrájame najemno.
  2. 2. V hrnci prehrejeme maslo ghí alebo masť a zomelieme doň čierne korenie, bobkový list a rozdrvené horčičné semienka, necháme prevoňať, pridáme nakrájanú šalotku, pórik, stonkový zeler.
  3. Krátko orestujeme, zalejeme vývarom a na miernom plameni necháme povariť asi 15 minút.
  4. Vyberieme bobkový list, rozmixujeme dohladka.
  5. Umytý medvedí cesnak najemno nakrájame, polovicu sparíme v kovovom site vriacou vodou, ochladíme studenou vodou a rozmixujeme.
  6. Polievku zjemníme smotanou a ešte 2 minúty povaríme, potom vmiešame oba cesnaky.
  7. Dosolíme, dokoreníme.
  8. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a čerstvou malinou.
Polievku z medvedieho cesnaku podávame s klíčkami

Polievku z medvedieho cesnaku podávame s klíčkami. Foodstyling, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Polievku môžeme podávať aj s klíčkami z mungo fazule.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1